[:en]Sekolah Harapan Bangsa Preschool –Modernland in its mission to provide learning experiences to nurture students talents and interests held an exciting activity called “ Little Master Chef” last April 27-28 2017. This activity aims to enhance students creativity and independence by providing a once in a lifetime opportunity to prepare a simple yet healthy snack.
This activity was integrated with English day and in lined with our weekly theme called “occupations.” The students enjoyed role playing as a “Little Master Chef” while they learned how to make healthy sweet corn for Kiddy club and Playgroup students. Kindergarten A students were very excited to prepare their yummy egg sandwich with vegetables while Kindergarten B students participated actively in making their delicious macaroni schotel. All the ingredients were from prime brands and were kept fresh and clean. Each student did the activity by identifying each ingredient and by following a step by step procedure correctly. Their enthusiasm is very evident at the preschool hall as they showed off their food creations afterwards. We are very proud of you students!!
As their follow up activity, the students decorated a colorful Chef’s hat to enhance their creativity in arts and crafts. This is a nice activity that we will definitely continue for the next school year because it boosts students’ confidence, build basic life skills and explore their senses.[:zh]现代村(Modernland)民望学校幼儿园部的目标是要提供良好的学习经历给学生们,使他们能够发挥自己的才华及潜能。因此,于2017年4月27至28日,民望学校幼儿园部举办了小主厨活动。本活动的目的是要提升学生们的创意性以及增强他们的自信,使学生们能够获得人生一辈子的机会自作健康并简单的食品。
本次的活动是与英文日同时的进行。本次的英文日主题为职业。所有的学生都很开心的扮演小主厨的角色。幼儿园小小班及小班的学生边玩边学如何自作甜玉米。幼儿园中班的学生很开心的自作美味的鸡蛋及蔬菜的三明治。而,幼儿园大班的学生很积极的准备通心粉菜。所有的材料成分都均来自主要品牌,并保持清新干净。每个学生都被教导识别成分,并按照程序一步步的自作食品。在本次的活动,学生们证明了他们的积极性,在幼儿园的大堂展现了他们自创的食品。亲自地看到学生们的创意性,我们为学生们感到骄傲!
之后,所有的学生开始装饰一个多彩的厨师帽子,促进他们的手艺潜能。本活动果然是一种很有意的活动。下学年,学校即将进行同样的活动。因为通过如此有趣的活动,能够增强学生的自信,塑造学生的基本生活技巧,并把他们的视野广泛。[:id]Sekolah Harapan Bangsa Preschool – Modernland dalam misinya dengan memberikan pengalaman belajar untuk menumbuhkan bakat dan minat siswa mengadakan kegiatan yang disebut “Little Master Chef” pada 27-28 April 2017. Kegiatan ini bertujuan untuk meningkatkan kreativitas dan kemandirian siswa dengan memberikan kesempatan untuk menyiapkan makanan ringan sederhana yang sehat.
Kegiatan ini diintegrasikan dengan bahasa Inggris dan dilapisi dengan tema mingguan kami yang disebut “pekerjaan”. Para siswa memiliki peran sebagai “Little Master Chef” mereka belajar bagaimana membuat jagung manis yang sehat untuk klub Kiddy dan siswa Playgroup. TK A dengan semangat menyiapkan sandwich telur yang enak dengan sayuran sementara siswa TK B berpartisipasi secara aktif dalam membuat macaroni schotel yang enak. Semua bahan itu berasal dari merek utama dan tetap segar dan bersih. Setiap siswa melakukan aktivitas dengan mengidentifikasi masing-masing bahan dengan mengikuti prosedur langkah demi langkah dengan benar. Antusiasme mereka sangat nyata di aula Preschool saat mereka memamerkan hasil kreasi makanan mereka. Kami sangat bangga dengan kalian!
Selain itu para siswa menghiasi topi Chef yang penuh warna untuk meningkatkan kreativitas mereka dalam seni dan kerajinan. Ini adalah kegiatan yang menyenangkan yang pasti akan berlanjut untuk tahun ajaran berikutnya karena ini meningkatkan kepercayaan diri siswa, membangun keterampilan hidup dasar dan mengeksplorasi panca indra mereka.
[:]
WhatsApp us